Навчання молодих керівників закладів загальної середньої освіти в дії!


14.05.2019 р. на базі Слов’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 15 Слов’янської міської ради відбулося заняття Школи молодого керівника «Основні ролі сучасного керівника ЗЗСО. Функціональні аспекти готовності керівників до вирішення проблем управління в сучасному ЗЗСО». Метою заходу стало сприяння усвідомленню керівників ЗЗСО власного стилю управління, ефективному формуванню соціально-психологічного клімату в колективі шляхом розвитку вміння розв’язувати конфліктні ситуації та опрацювання інтерактивних форм роботи з колективом.

Ким є сьогодні керівник освіти, його основні ролі та стилі управління висвітлила Щербиніна Г. О., методист відділу менеджменту освіти та педагогічних інновацій Донецького ОБЛІППО, розглянувши управлінську гратку Р. Блейка та Дж. Моутана, що наочно демонструє особливості взаємовідносин у колективі в залежності від поведінки його керівника.

Не менш важливим аспектом для молодого директора та заступника є володіння сучасними інтерактивними формами роботи з педагогічним колективом. Фільчакова Т. В., методист відділу координації роботи методичних служб Донецького ОБЛІППО, ознайомила учасників із такими формами роботи, як Pecha-Kucha, Акваріум, World Cafe, метод проектів, дебати тощо. Учасники й на собі відчули особливості інтерактивного навчання, взявши участь у складанні метаплану.

Методику аналізу та шляхи подолання конфліктних ситуацій висвітлив Заріцький О. О., завідувач відділу соціально-психологічного супроводу розвитку особистості Донецького ОБЛІППО, а закріпили отримані знання учасники Школи в діловій грі «Долання конфліктних ситуацій», яку провела Салогуб В. С., методист відділу менеджменту освіти та педагогічних інновацій Донецького ОБЛІППО.

Донецький ОБЛІППО дякує керівництву Слов’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 15 за теплий прийом, а учасникам – за активність та бажання вчитися!

Ознайомитися з матеріалами заходу можна за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1DgODj00m4Vr1ZA5NrOF1puqML-rRS8Sy?usp=sharing