Литовсько-український проект «Заохочення освітянських ініціатив у Новій українській школі: на шляху до змін – 2019» відбирає тренерів


17.04.2019 року делегація проекту «Заохочення освітянських ініціатив у Новій українській школі: на шляху до змін – 2019» у складі Далі Навикиєнє, заступника директора Центру дітей та молоді Литви, Йоланти Маркевечєнє, менеджера проекту, організатора проектів у сфері неформальної освіти Центру дітей та молоді Литви; Рінати Пезельєне, координатора проекту, відвідала Донецький ОБЛІППО для відбору п’яти шкіл та 10 тренерів, які зможуть взяти участь у зазначеному проекті.

Метою проекту «Заохочення освітянських ініціатив у Новій українській школі: на шляху до змін – 2019» є ознайомлення із системою освіти Литви, удосконалення здібностей педагогів Луганської і Донецької областей, розвиток соціальних компетентностей здобувачів освіти.

До зустрічі гостей долучилися Василенко О. А., начальник відділу національного виховання та європейської інтеграції департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації, Почебут С. С., начальник відділу координації проектів міжнародної технічної допомоги департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин Донецької облдержадміністрації, Бурцева Ю. О., проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Донецького ОБЛІППО, й координатор проекту на регіональному рівні Шередека Г. В., завідувач відділу міжнародної інтеграції Донецького ОБЛІППО.

За умовами конкурсу школи презентували свій навчальний заклад, зокрема систему заходів з антибулінгу, здоров’язбереження, проектної діяльності, учнівського самоврядування тощо, що дало змогу організаторам відібрати найкращих для подальшої сумісної праці. Майбутніх тренерів проекту обирали шляхом інтерв’ювання, результати якого будуть відомі 24 квітня 2019 року.

Донецький ОБЛІППО дякує організаторам проекту «Заохочення освітянських ініціатив у Новій українській школі: на шляху до змін – 2019» за можливість переймати досвід у зарубіжних колег, навчатися нового й цікавого.