Семінар «Проблеми та перспективи розвитку закладів освіти в умовах міжнародних комунікацій в освіті» за темами розробки та просування проектів із гуманітарної проблематики на підставі рекомендацій ЄС


15 травня на базі Лиманської ЗОШ І-ІІІ ст. № 4 в межах обласної творчої лабораторії «Сучасні освітні тренди» відбувся семінар «Проблеми та перспективи розвитку закладів освіти в умовах міжнародних комунікацій в освіті» за темами розробки та просування проектів із гуманітарної проблематики на підставі рекомендацій  ЄС для директорів та заступників директорів з НВР ЗЗСО.

Метою семінару було привернення уваги освітянської спільноти до світоглядних цінностей засобами проектної діяльності на підставі рекомендацій Ради Міністрів ЄС та збільшення кількості закладів загальної середньої освіти, які беруть участь у міжнародних проектах соціально-гуманітарного спрямування.

У роботі семінару взяло участь понад 20 директорів та заступників директорів з виховної роботи закладів загальної середньої освіти Донецької області.

Т.в.о. завідувача кафедри управління та адміністрування Донецького ОІППО Абизов В.Є. звернув увагу присутніх на формуванні світоглядних цінностей шляхом взаємодії закладів загальної середньої освіти з неурядовими організаціями в процесі проектної діяльності; ознайомив із можливостями з розділу SmartНУО на сайті Ресурсного центру «Гурт»; розкрив особливості роботи із цим інформаційним продуктом, котрий дозволяє працювати онлайн із корисними матеріалами при написанні соціальних проектів та пошуку партнерів.

Учасники презентували соціально-гуманітарні проекти з неурядовими організаціями, серед яких були обрані найцікавіші, які незабаром будуть представлені на ІV серпневому Конгресі освітян Донеччини – 2018.

Наступним кроком занять став тренінг з елементами арт-терапії, який провела методист відділу соціально-психологічного супроводу розвитку особистості Донецького ОІППО Афоніна Є. В. Були використані методики малювання та командного сторітелінгу, а саме – пінотерапія. Учасники, працюючи в групах, мали змогу не лише поліпшити свій емоційний стан, а й опанувати основи командної роботи.

Грипась О.В., заступник директора Лиманської ЗОШ І-ІІІ ст. № 4 Лиманської міської ради, учитель біології, представила інноваційну технологію розвитку пам’яті. Використовуючи тренінгові вправи для стимулювання образної уяви та розвитку креативного мислення, педагог показала учасникам заходу можливості, які відкриває ейдетика для вивчення учнями складних тем та формування світогляду.

Організатори й учасники обласної творчої лабораторії щиро вдячні адміністрації Лиманської ЗОШ № 4 Лиманської міської ради за теплий прийом та гостинність.

Із матеріалами заходу можна ознайомитися за посиланням:  https://goo.gl/4JAPQc