Обласна школа освітніх технологій. Заняття 2. «Систематика Б. Блума як механізм рівневого планування навчальних цілей»

12 квітня 2017 року на базі загальноосвітньої школи № 2 м. Краматорська в межах Обласної школи освітніх технологій відбувся семінар із теми «Систематика Б. Блума як механізм рівневого планування навчальних цілей», метою якого було підвищення професійної компетентності працівників методичних служб області різних рівнів, заступників директорів ЗНЗ з НВР щодо диференційованих механізмів рівневого планування цілей, упровадження в навчально-виховний процес компетентнісно орієнтованих завдань для учнів за допомогою таксономії Б. Блума.

У роботі заходу взяли участь представники міст: Авдіївки, Добропілля, Мирнограда, Краматорська, Покровська, Слов’янська, Торецька а також Бахмутського, Великоновосілківського, Костянтинівського, Покровського, Нікольського та Мангушського районів.

Фільчакова Т. В., методист відділу координації роботи методичних служб Донецького облІППО, ознайомила учасників заходу з таксономією навчальних цілей за Б.Блумом та підґрунтям упровадження в навчально-виховний процес компетентнісно-орієнтованих диференційованих завдань для учнів; були визначені специфічні особливості оцінювання в межах компетентнісно орієнтованого підходу в освіті.

Шейман Ю. Г., учитель російської мови та зарубіжної літератури Краматорської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5, виступила на тему «Творча майстерня як засіб реалізації афективних цілей за Блумом», поділившись власним досвідом роботи в цьому напрямку.

Пилипенко С. С., учитель початкових класів Краматорської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3, провела цікавий майстер-клас «Використання таксономії Блума в початковій школі. Кубик Блума», у якому були задіяні всі учасники обласної школи.

Під час групової роботи учасники заходу розробили диференційовані компетентнісно орієнтовані завдання для учнів за визначеними темами з математики та літератури за таксономією Блума та презентували результати своєї роботи.

Організатори й учасники Обласної школи освітніх технологій щиро дякують Краматорському методичному кабінету, а також адміністрації ЗОШ № 2 м. Краматорська за теплий прийом та співпрацю.

Із матеріалами заходу можна ознайомитися за посиланням:  https://drive.google.com/drive/folders/0BzRsWByYtd1ScmJJTm5od1hzRnc?usp=sharing

 Дивитись фоторепортаж...