Проекти та фандрайзинг у дії


09.04.2019 р. на базі Донецького ОБЛІППО відбулося заняття кластера «Проекти та фандрайзинг», що діє в межах обласної творчої лабораторії «Сучасні тренди в освіті». Метою заходу стало формування в учасників теоретико-методологічної бази знань та практичних умінь щодо проектної діяльності в освітньому закладі.

До участі долучилися 25 учасників з міст, районів, ОТГ області, а саме: директори, заступники директорів закладів освіти та вчителі-предметники.

Відкрив захід Абизов В. Є., завідувач кафедри управління та адміністрування Донецького ОБЛІППО, зазначивши важливість залучення грантових та спонсорських інвестицій у розвиток школи та освіти в цілому.

Самарська М. В., експерт-фасилітатор Спільноти практик: сталий розвиток платформи швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO, практичний психолог, учитель інформатики Білозерської ЗОШ І-ІІІ ст. № 18 Добропільської міської ради, наголосила, що проектна діяльність школи важлива як елемент громадсько-державного управління та демократизації навчання, а також необхідна для розвитку громадсько-державної школи; висвітлила особливості написання концепції проекту, кожний її складник, типові помилки при написанні проекту та шляхи їх усунення.

Упродовж практичної частини учасники лабораторії мали можливість оцінити концепції проектів один одного, які були укладені на основі виявленої соціальної проблеми освітнього закладу. Призначення та мета проекту, потреби та вимоги, проектні рішення, очікувані результати, основні види діяльності, ризики проекту – усі складники були ретельно проаналізовані учасниками, що дало змогу закріпити теоретико-методологічну базу проектної діяльності.

Ознайомитися з матеріалами заходу можна за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1cdRtjpnWBCK7a1YWyiTsDASXlnFxJ5xm?usp=sharing