ОТЛ «Сучасні тренди в освіті», кластер «Цифровий дизайн». Заняття №1 «Освітні веб-ресурси як дизайнерський продукт учителя сучасної української школи»


27 березня 2019 року на базі Краматорської української гімназії Краматорської міської ради розпочалася робота кластера «Цифровий дизайн» обласної творчої лабораторії «Сучасні освітні тренди» для методистів міських (районних) МК (МЦ) із питань упровадження інноваційних технологій, заступників директорів ЗЗСО тощо. Заняття з теми «Освітні веб-ресурси як дизайнерський продукт учителя сучасної української школи» проведено з метою підвищення професійних навичок із розробки та використання цифрового контенту для освітнього процесу.

У роботі взяли участь 59 представників міст: Бахмута, Добропілля, Лимана, Краматорська, Покровська, Слов’янська, Торецька, Дружківки, Новогродівки, Селидове, Мирнограда, Костянтинівкського, Нікольського, Мангушського, Великоновоселківського районів, а також Соледарської, Черкаської, Іллінівської, Шахівської ОТГ.

Литвин В. В., методист відділу зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти Донецького ОБЛІППО, привітала учасників обласної творчої лабораторії й ознайомила з поняттями «педагогічний дизайн» та «цифровий дизайн». Були розглянуті сервіси для побудови доповненої та віртуальної реальності на уроці.

Завідувач відділу зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти Фарін С. Л. познайомив із сервісами створення ментальних карт та принципами їх використання в проектуванні освітньої діяльності.

Захід пройшов у дружній атмосфері, всі учасники плідно працювали впродовж усього заходу.

Із матеріалами можна ознайомитися за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1pIZnMRAQyas_5_edTolh0JQPB9cHaApa?usp=sharing